markku tyry

Minä ja koira, tai päinvastoin.

  • Bongo nimeltään. Pidätettävä tavattaessa ja palautettava omistajilleen, jos karkaa, vaan- kun ei karkaa.
    Bongo nimeltään. Pidätettävä tavattaessa ja palautettava omistajilleen, jos karkaa, vaan- kun ei karkaa.
  • Minä ja koira, tai päinvastoin.

Piipahdin kävelyllä koirani (tyttären koira) kanssa. Se ei varmaankaan tiedä kumman koira on, kun molemmissa paikoissa noin puolet ajastaan viettää.

 

No, piipahdimme läheisen espanjankielisen pubin terassilla juomassa pienen oluen. Baarin sisältä kuului kovaäänisesti espanjankielinen biisi, jonka kertosäkeessä mainittiin Bongo moneen kertaan. Voi kuinka oli hauskaa seurata Bongoa, kun se tuli uteliaaksi, mitä ihmettä tuo oikein on.

 

Sitten menin viereiseen kauppaan, ja laitoin Bongon vieressä olevaan koiran kiinnityspisteeseen kiinni....Sanoin: Bongo odottaa, pappa käy kaupassa.

 

Olin jonkun tovin kaupassa, ja kun tulin pois, koira ei ollutkaan enää kiinni, vaan oli päässyt irti. Siinä se kuitenkin istui samassa paikassa ja tuijotti kaupan ovelle.

 

Jälleennäkemisen riemu oli suuri, vaikka ero kesti noin 10 minuuttia.

 

Säikähdin aika lailla kun koira oli irti, mutta siinä se jökötti ja odotti minua. Kymmenet ihmiset olivat kävelleet ohi, mutta minua se odotti.

 

Koira on noin 5 kiloinen ja hinnaltaan huomattavasti paljon enemmän kuin poronpaistin kg-hinta.

Kyllä koira on kiva, ei siitä mihinkään pääse...Seurakoirakin.

Kyseessä on noin neljävuotias Kiinan harjakoira.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Seurakoira, nimenomaan seurakoira on kiva. Kaikki eivät sovellu seurakoiriksi, joistakin on vain lemmikeiksi ja jotkut vaativat tehotyöskentelyä. Vain olisivatko ne ihmiset, jotka haluavat lelliä, useimmiten ylisyöttämällä, tai ihmiset jotka hyväksyvät vain tehoammattiin koulutetut koirat?

Meillä on sakemanni, jonka veri vetäisi tehotyöhön, vartiointiin, suojeluun tai etsintään. Mutta se on koulutettu VAIN seurakoiraksi, joka vie lenkeille, haastaa leikkimään ja toimii rotunsa PR-edustajana koirapuistoissa ja lapsirunsaassa ympäristössämme. Tai terassilla.

Seurakoira on kiva ja se on tärkeä.

Tämän blogin suosituimmat